zelenalipa_pattern

Zelená lipa v energetickej triede A0

Späť na všetky články  /  5. mája 2023

Náš projekt prinesie do mesta bytový dom postavený v najúspornejšej energetickej triede A0, povinnej pre všetky novostavby od začiatku roka 2021. V aktuálnej situácii stúpajúcich cien za energie prinesie svojím obyvateľom zníženie spotreby energie a úsporu financií.

Obvodové murované steny sú izolované kombináciou kontaktného a odvetraného systému na báze minerálne vlny, chránenej paropriepustnou fóliou. Nové okenné výplne sú tvorené izolačným trojsklom s viackomorovým hliníkovým profilom

Prvý projekt s podlahovým kúrením v Dolnom Kubíne

Zelená lipa bude prvým projektom, v ktorom budú všetky bytové jednotky vybavené podlahovým kúrením. Žiadne vyčnievajúce radiátory len čistý priestor, chodenie po teplučkej podlahe bez papúč, ale nie je to len o tom. Výhodou je sálavé teplo z vyhrievanej podlahy, pri ktorom nedochádza k prúdeniu vzduchu, teda k víreniu prachu. Podlahové kúrenie nie je len estetickejšie ale aj používateľsky prívetivejšie.

Zdroj tepla je jeden z faktorov, ktorý ovplyvňuje zaradenie objektov do energetickej triedy. Zelená lipa bude napojená na centrálny zdroj tepla spoločnosti TEHOS, s.r.o., ktorá je schopná vyrábať a distribuovať teplo mimoriadne efektívne, pričom zapája aj obnoviteľné zdroje energie. Naviac, v 2. polovici roku 2022, zásadne modernizovala časť tepelnej sústavy na Bysterci, čo zas prispeje k vyššej energetickej efektívnosti.

Pozrite si ponuku bytov

Prezrite si zoznam všetkých ponúkaných bytov a vyberte si ten, ktorý bude najviac vyhovovať vašim potrebám.