zelenalipa_pattern

Zelená lipa – štandard bývania bez kompromisov

Späť na všetky články  /  1. júla 2022

Pri príprave projektu Zelená lipa sme od začiatku vedeli, že z nadstaveného štandardu aj napriek stúpajúcej cene stavebného materiálu a problémom s jeho dostupnosťou nebudeme poľavovať a prinesieme do Dolného Kubína bývanie aké tu ešte nebolo.


Hliníkové okná

Vzdušnú a nadčasovú architektúru dosiahol Ing. arch. Michal Burák aj návrhom veľkoformátových presklení. Hliníkové okná s trojsklom vďaka svojej funkcionalite, technickým parametrom a estetickej hodnote naplnia predstavy aj tých najnáročnejších klientov.


Elektricky ovládané exteriérové tienenie

Screenové rolety sú pomerne novým exteriérovým prvkom. Vysoká efektivita tienenia a zároveň zachovanie presvetlenia interiéru, odolnosť voči vetru, úspora energií, ochrana pred hmyzom, moderný dizajn, zachovanie súkromia obyvateľov ale súčasne možnosť nerušeného výhľadu von – motoricky ovládané rolety si zaručene zamilujete.


Podlahové kúrenie

Ak povieme, že je to prvý bytový dom v Dolnom Kubíne, v ktorom majú všetky bytové jednotky podlahové kúrenie neklameme. Žiadne vyčnievajúce radiátory len čistý priestor, chodenie po teplučkej podlahe bez papúč, ale nie je to len o tom. Výhodou je sálavé teplo z vyhrievanej podlahy, pri ktorom nedochádza k prúdeniu vzduchu, teda k víreniu prachu. Podlahové kúrenie nie je len estetickejšie ale aj užívateľsky prívetivejšie.


Kompozitné podlahy

Podlahy, ktoré sa skladajú z viacerých zložiek s rôznymi vlastnosťami a jasným rozhraním medzi zložkami. Spájajú v sebe všetky výhody použitých materiálov a v súčasnej dobe sú mimoriadne obľúbenou alternatívou plávajúcich podláh. Snúbia v sebe odolnosť, pevnosť, oproti laminátu sú teplejšie na dotyk, tlmia kroky, sú vode odolné a ideálne pre podlahové kúrenie.


Bezfalcové dvere

Ideme v trendoch interiérového dizajnu, a preto sme zvolili bezfaclové dvere – dvere, ktoré nemajú polodrážku. Spoznáte ich na prvý pohľad pretože im chýba falc, teda krídlo dverí je v jednej rovine so zárubňou. Dvere tak nevyčnievajú a vytvárajú so zárubňou jeden celok – zaručene elegantné riešenie.


Vegetačná strecha 

Pokojne môžeme povedať, že ide o spojenie príjemného s užitočným. Jej benefity oceníte v každom ročnom období. V lete sa zelené strechy neprihrievajú tak ako bežné strechy a v zime jej tepelnoizolačné vlastnosti vytvárajú ochranu pred vonkajším chladom. Súčasne sú úžasný mikrobiotop – domov rôznych rastlín a živočíchov, zachytávajú prach, zvyšujú hladinu kyslíka v meste, znižujú hladinu emisií a zadržiavajú dažďovú vodu.


Vsak na zadržiavanie dažďovej vody

Šetrí nie len financie, pretože neplatíte za odvod dažďovej vody do kanalizácie, ešte navyše prispieva k udržateľnosti klímy, zavlažovaniu, zvlhčovaniu ovzdušia ako aj k zadržiavaniu vyparenej vody v lokalite. Ekologické a úsporné riešenie, ktoré dotvára zelenú koncepciu tohto projektu.


Tehličková fasáda

Od začiatku sme cítili, že v chceme v Dolnom Kubíne vytvoriť krásne bývanie aj preto sme stáli pred otázkou: tehlová alebo omietková fasáda? Voľba bola jasná. Pomerne presvedčivo a efektne bude pôsobiť tehličkový obklad v kombinácii s perforovaným plechom.


Výber je naozaj bohatý, preto veríme, že každý si spomedzi množstva benefitov nájde to svoje, po čom pri bývaní vždy túžil. 

Pozrite si ponuku bytov

Prezrite si zoznam všetkých ponúkaných bytov a vyberte si ten, ktorý bude najviac vyhovovať vašim potrebám.