zelenalipa_pattern

Z virtuálnych prezentácií do reálnej skutočnosti

Späť na všetky články  /  19. apríla 2022

Chceme sa s Vami podeliť o radosť z 3D modelu polyfunkčného domu Zelená lipa. Zatiaľ robí v kancelárii radosť len nám, ale už sa nevieme dočkať, keď si ho obzriete naživo aj Vy.

A naozaj, je sa na čo pozerať. Detailné spracovanie je takmer na nerozoznanie od vizualizácií a je dokonalou ukážkou výnimočnej architektúry pretavenej do tehličkovej fasády kombinovanej s plechovými panelmi, veľkoformátového presklenia, vegetačnej strechy, zeleného vnútrobloku domu či veľkorysých terás.

Pár zaujímavostí z výroby 3D modelu Zelená lipa

„Projekt Zelená lipa a jej tehličková fasáda bola poriadna výzva. Docieliť vzhľad pálenej tehly sa mi podarilo pomocou pigmentov a štetca.“ (Škyrta Matúš, 2022)

Fyzické modely sa za rôznymi účelmi vyrábajú už od nepamäti, sú fascinujúce a umožňujú slobodný výber uhľa pohľadu. Presne taká je aj zmenšenina Zelenej lipy z rúk šikovného Matúša Škyrtu.

  • Model vznikol vrstvením recyklovaného roztopeného plastu cez 3D tlačiareň, presne podľa parametrov projektových výkresov.
  • Vytlačený surový produkt bolo potrebné ručne opracovať a namaľovať do finálnej podoby: napr. lepením a pigmentáciou tehlového obkladu, či lepením exteriérového tienenia jedno po druhom. To vzniklo pigmentáciou textilnej pásky. 
  • Výzvou bol perforovaný plech – nájsť ten správny, ktorý by sa najviac podobal požadovanému výsledku a jeho ručné ohýbanie na ohýbačke (špeciálne vytlačenej na 3D tlačiarni).
  • Pri tlači terasových dosiek voňalo drevo vďaka špeciálnej náplni s čiastočkami dreva, ktoré sú viditeľné na výtlačkoch umiestnených na veľkorysých terasách.
  • Na vysievanie trávy bola použitá sejačka, vďaka ktorej sa steblo trávy do lepidla zapichlo a neľahlo.

Váš vysnívaný domov v malom

Aj vďaka tomuto modelu budete mať možnosť fyzického kontaktu s projektom Zelená lipa a možnosť doslova ukázať prstom na Váš nový domov. Zmenšenina Zelenej lipy prispeje k jednoznačnosti jej riešenia, vďaka čomu budete môcť vynechať dohady priestorovej predstavivosti.

Pozrite si ponuku bytov

Prezrite si zoznam všetkých ponúkaných bytov a vyberte si ten, ktorý bude najviac vyhovovať vašim potrebám.